Csináltam már ilyen sütit, csak akkor nem szilvával, hanem sárgabarackkal.
Itt megtalálható.
Most laktózmentesen készítettem.
Elkészítése: (25*35 cm-es tepsihez)
Piskótához:
3 M-es tojás
150 gr kristálycukor
300 gr laktózmentes tejföl
fél csomag azaz 6 gr sütőpor
őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg ízlés szerint
Az egész tojásokat robotgéppel kikeverjük a cukorral,majd hozzákeverjük
a tejfölt is. A lisztet a sütőporral,fahéjjal és a szegfűszeggel
összekeverjük és tojásos masszához adjuk.Csomómentesre keverjük,lehet
robotgéppel is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.Még nem sütjük :)
Túrós rész:
250 gr laktózmentes túró
1 tojás
80 gr kristálycukor
1 teáskanál vanília aroma
50 gr rizsdara,de most nekem nem volt itthon így kukoricadarát tettem bele,Lidlben lehet kapni
Bio citromhéj
Ezeket csak összekeverjük,majd kanállal a tepsiben lévő tésztára rakosgatjuk.
Szilvát (nekem 350 gr volt) mosunk
meg majd kis darabokra vágjuk és ezt is a tésztába dobáljuk,inkább úgy
hogy a túró mellé menjen és ne rá.
Ezután 180 fokra előmelegített sütőben
alsó-felső sütésen sütjük kb 50 percet,de ez sütőfüggő.
Nagyon finom lett és a dara is megpuhult a túrós részben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése