2017. április 9., vasárnap
Palacsinta
Gluténmentesen is ugyanolyan finom palacsintát lehet készíteni,mint gluténos változatban :) nincs különbség az ízében :)
Elkészítése:
Hozzávalók:
300 gr Old miller's liszt
300 gr tej
700 gr bubis ásványvíz vagy szódavíz
20 gr kristálycukor
1 gr himalája só
3 db M-es tojás
40 gr Kókuszolaj (innen:egészségmarket)
Olaj a serpenyőt kenni.
A hozzávalókat csomómentesre elkeverjük.
Szilikon ecsettel kiolajozzuk a palacsinta sütőt majd közepes lángon felmelegítjük a serpenyőt. Ha forró akkor annyi palacsinta tésztát öntünk bele hogy kellő vastagságú palacsintát kapjunk. Ha az egyik oldal megsült akkor megfordítjuk,ezt az oldalát már nem kell sokáig sütni.Minden egyes palacsinta előtt kenjük ki a serpenyőt olajjal.
Én most kakaóval,baracklekvárral, meggy lekvárral kentem meg a palacsintákat.
2 féle palacsintasütőt használtam,így gyorsabban ment a sütés,de nem voltak egyforma méretűek.Az egyik 24 cm a másik 28 cm. Így 9-9 db lett ebből az adagból.
Címkék:
baracklekvár,
desszert,
ebéd,
édes,
kirándulásra,
Old miller's,
palacsinta,
vacsora
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése