2017. november 19., vasárnap

Fahéjas cukros dió


Régebben már csináltam ilyen finomságot,de az már jó régen volt :) elvileg mandulával kellene,de a dió is tökéletes,amúgy sem volt itthon mandula,viszont dió az sok :))
Ezt a receptet használtam,annyit változtattam,hogy nem tettem bele sűrített tejet,helyette víz ment bele.
Nagyon finom,alig lehet abbahagyni az evését :)
Annyira gyorsan megvan,hogy kb 20 perc volt :)

Így készítettem:

Hozzávalók:

200 gr dió
4 evőkanál víz
90 gr kristálycukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

A diót egy edénybe tettem olaj nélkül pirulni,közben egy másik edénybe a többi hozzávalót tettem és amikor a cukor felolvadt akkor a szirupot ráöntöttem a már megpirult dióra,óvatosan mert gőz fog keletkezni és égési sérüléseket okozhat.Gyors mozdulatokkal elkeverjük,innen már pár perc és az egész víz elpárolog.Ha már száraz az edény alja és csak a dió van akkor van készen.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése