2017. november 19., vasárnap
Fahéjas cukros dió
Régebben már csináltam ilyen finomságot,de az már jó régen volt :) elvileg mandulával kellene,de a dió is tökéletes,amúgy sem volt itthon mandula,viszont dió az sok :))
Ezt a receptet használtam,annyit változtattam,hogy nem tettem bele sűrített tejet,helyette víz ment bele.
Nagyon finom,alig lehet abbahagyni az evését :)
Annyira gyorsan megvan,hogy kb 20 perc volt :)
Így készítettem:
Hozzávalók:
200 gr dió
4 evőkanál víz
90 gr kristálycukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
A diót egy edénybe tettem olaj nélkül pirulni,közben egy másik edénybe a többi hozzávalót tettem és amikor a cukor felolvadt akkor a szirupot ráöntöttem a már megpirult dióra,óvatosan mert gőz fog keletkezni és égési sérüléseket okozhat.Gyors mozdulatokkal elkeverjük,innen már pár perc és az egész víz elpárolog.Ha már száraz az edény alja és csak a dió van akkor van készen.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése