Glutén-,és laktózmentes szülinapi torta.
Hozzávalók a piskótához,15 cm-es tortaformához:
3 L-es tojás
3 evőkanál ( 90 gr) kristálycukor
3 evőkanál ( 90 gr) Naturbit barna rizsliszt szitálva (innen:egészségmarket)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha
szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan
verjük tovább.Ha
benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a
lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.
15 cm-es formába öntöttem,melynek aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem
és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35
percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 3 felé vágjuk.
Krém:
1 csomag Haas vaníliás pudingpor
3 dl laktózmentes tej
250 gr laktózmentes Mascarpone
100 gr porcukor
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
1 csomag vanília cukor
1 csomag Bourbon vanília cukor
A pudingot megfőztem a 3 dl tejben,hűtöttem. A mascarponét kikevertem a
porcukorral,a zselatin fixxel,a kétféle vaníliával, majd hozzákevertem a kihűlt pudingot. Ha lágy lenne a krém akkor tegyük hűtőbe,míg jó állaga nem lesz.
Megtöltöttem a piskóta lapokat.A tetejére nem kell krém, oda majd vajkrém megy.
HŰTJÜK.
Vajkrém a torta oldalának és tetejének kenéséhez:
100 gr laktózmentes teavaj
100 gr porcukor
Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét,hűtjük.
Magas kakaótartalmú étcsokit olvasztunk pici olajjal és azzal vonjuk be a torta tetejét és az oldalára csurgatunk habzsákból, amin nagyon pici lyuk van,mert csak akkor lesz szép a csoki csurgása.. Hűtjük kicsit,nem teljesen, mert akkor megköt a tetején a csoki és a gyümölcsök lepereghetnek. Díszítjük tetszőleges gyümölccsel,cukorgyönggyel stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése