2016. március 3., csütörtök

Fasírt sütőben sütve



Egyszerű,gyorsan elkészíthető és hidegen,melegen egyaránt fogyasztható étel a fasírt. Többnyire tepsiben készítem és nem olajban. Akár egészben vagy muffin formában,vagy forma nélkül,esetleg rúd alakban.
Most forma nélkül készítettem nem először, de a muffin formában lévő recept is megtalálható itt: http://pbetti30.blogspot.hu/2015/02/fasirt-muffin-formaban-baconbe-tekerve.html

Fasírt baconbe göngyölve pedig itt:
http://pbetti30.blogspot.hu/2015/10/fasirt-baconbe-gongyolve.html

1 kg darált hús (sertés comb volt)
6 tk pirospaprika
2 tk ételízesítő

2 tk só
2 tojás 

2 tk őrölt bors
8 cikk fokhagyma

20 gr burgonyapehely

Zsemlemorzsa a forgatáshoz (Nutri free Pangrattato)

A fasírt hozzávalóit összekeverjük, ping pong labda nagyságú golyókat formázunk,zsemlemorzsába forgatjuk (nem muszáj) tepsibe helyezzük és 60 percre előmelegített 180 fokos sütőbe alsó felső sütésen sütjük,félidőben megforgatjuk.
Hőlégkeveréssel 40 perc is elég és nem kell forgatni. 
Bármilyen körettel lehet tálalni:burgonyapüré, saláta, rizs, párolt zöldség stb...
Ma a paradicsomos káposztához készítettem :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése