2016. március 20., vasárnap
Hamburger zsömle
Ma nagyon igazi hambi zsömlét sütöttem Bogi receptje alapján.Sokan áradoztak már róla előttem és én is csak csatlakozni tudok hozzá,mert szerintem gluténmentes hamburger ilyen jól még nem sikerült.Ezentúl csak így fogom készíteni :)
Kicsit módosítottam rajta,többféle lisztből csináltam és mivel nem volt itthon joghurt így 12 %-os tejfölt tettem bele.Ja és én másfél adagot,tehát 6 zsömlét készítettem.
Én így csináltam:
160 gr Nutri free mix per pane liszt (ennyi volt a zacskóban azért ennyi) (innen:www.egeszsegmarket.hu)
90 gr Schar mix it liszt (innen:www.egeszsegmarket.hu)
100 gr Beiker liszt
15 gr cukor
5 gr só
30 gr olvasztott margarin vagy vaj
Fél csomag Dr Oetker szárított élesztő
200 gr 12%-os tejföl (nem volt itthon joghurt)
85 gr tej (igen gr és nem ml)
10 gr útifűmaghéj (ez a héj és nem a liszt) (innen:www.egeszsegmarket.hu)
75 gr tojás (ez másfél tojás,mert egy adaghoz 1 db kellett így felütöttem 2 tojás összekevertem 104 gr volt és vettem ki belőle mert úgyis kellett a tetejére kenni)
A száraz hozzávalókat összekevertem,majd hozzáadtam az olvasztott margarint,a tojást és a tejfölben elkevert tejet amit kicsit meglangyosítottam,hogy ne hidegen kerüljön a liszthez.
Kicsit lágy a tészta,vizes kezemben gombócokat formáztam,tepsire tettem és 50 fokos sütőben kelesztettem 30 percet.
Kivettem,addig a hőfokot 200 fokra állítottam alsó-felső sütésen.Közbe megkentem a tojással amit előzőleg félretettem és megszórtam szezám maggal.
Visszatettem a sütőbe és kb 20-25 percet sütöttem,amikor láttam a színén ,hogy jó akkor vettem ki.
Innentől kezdve jöhet a töltés ki mit szeret :) nekem nem volt itthon saláta levél így az most kimaradt :)
Köszi Bogi a receptet még egyszer :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szia! Mindenképpen háromféle lisztből kell készíteni?
VálaszTörlésSzia,nem fontos :)A Beiker liszt azért jó bele ,mert abban van térfogatnövelő és levegősebb lesz tőle.
Törlés