2016. május 14., szombat
Epres mascarpone krémmel töltött szülinapi torta
Anyukám szülinapjára készítettem ezt a tortát :) Ő nem lisztérzékeny,csak azért készítettem gluténmentesen,hogy én és a Fiam is tudjunk enni belőle,és egyébként sincs búzaliszt a konyhámban :) A ballagási tortáról maradt fondant és most hasznosítottam.
A tészta most nem rizslisztből,hanem Il Pane di Anna sütilisztből készült.
Piskóta:22 cm átmérőjű tortaformához
4 tojás
3 púpos evőkanál Il Pane di Anna süteményliszt (Innen:http://www.egeszsegmarket.hu/)
1 evőkanál holland kakaópor
4 csapott evőkanál cukor
A tojásfehérjét felverjük keményre majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a kakaóporral elkevert lisztet.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük majd beleöntjük a tésztát és előmelegített 180 fokos sütőben sütjük kb 20 percig. Tűpróba!!
Krém:
25 dkg mascarpone
5 dkg porcukor
10 dkg eper pürésítve
A mascarponet a porcukorral robotgéppel kikeverjük majd az eperpürét apránként hozzákeverjük még mindig robotgéppel.
Fondant:
Kiskukta oldaláról van,de én még a ballagási torta maradékot használtam :)
Vajkrém a torta külső lekenéséhez:
10 dkg teavaj
10 dkg porcukor
Habosra kikeverni
Ha kihűlt a piskóta akkor kettévágjuk,megtöltjük az epres krémmel,visszahelyezzük a tetejét.Én egy tányér segítségével lefaragtam kicsit a torta széléből,hogy szép egyenletes legyen majd vajkrémmel körbe kenjük a tortát,ez a vajkrém jobb a fondant alá.Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap fondanttal vonjuk be és díszítjük.
Címkék:
édes,
Eper,
fondant,
Il Pane di Anna süteményliszt,
mascarpone,
piskóta,
torta,
ünnep
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése