Egyik kedvenc leves :) Gluténmentes tarhonya van többféle is de nekem csak a Barbara tarhonya az amelyik nem málik,esik szét és lehet vele normálisan dolgozni.
Hozzávalók:
60 gr füstölt szalonna kockára vágva
1 nagyobb hagyma
1 db zeller
4 db sárgarépa
3 db fehérrépa
1 nagy vagy 2 kicsi karalábé
2-3 db krumpli (most azt nem tettem bele)
pirospaprika,bors,Himalája só,őrölt kömény
2-3 cikk fokhagyma apróra vágva
1 evőkanál (10 gr) kókuszzsír (Innen:Egészségmarket)
1 csomag (200 gr) Barbara gluténmentes tarhonya (Innen:Egészségmarket)
A szalonnát fazékba tesszük (nem kell alá zsír) és ha zsírjára sült mehet hozzá a kockára vágott hagyma.Dinszteljük kicsit majd az összes zöldséget kockára/karikára vágjuk és hozzáadjuk a hagymás szalonnához (kivétel a krumplit,az később megy hozzá ha teszünk bele). Pár percig pároljuk a zöldségeket majd fűszerezzük és felöntjük 2 liter vízzel.
Közben egy másik lábasban 1 evőkanál kókuszzsírt melegítünk majd hozzáöntjük a tarhonyát és addig pirítjuk (közbe kevergetve meg ne égjen) míg szép zsemle színű lesz majd félre rakjuk.
A levesben a zöldségek ha már puhák hozzátesszük a tarhonyát és még 1 liter vizet és kb 20 percig főzzük,annyi kell míg a tarhonya megpuhul.
Petrezselyem zölddel díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése