2017. június 2., péntek

Lángos Orgran kenyérporból


Sokféle lisztből sütöttem már lángos,de az Orgran kenyérport most próbáltam először. Nagyon finomra sikerült :) puha volt még este is,hidegen :) Tényleg klassz.
Régebbi receptemet használtam.

Hozzávalók:

250 gr Orgran kenyérpor (innen:egészségmarket)
150 gr natúr joghurt
50 gr meleg víz
5 gr cukor
5 gr só
1/2 csomag szárított vagy 12 gr friss élesztő

A száraz hozzávalókat összekevertem,majd hozzátettem a vizet és a langyos joghurtot. Robotgép dagasztószárával kikevertem.Letakarva kelesztettem 30 percet,majd vizes kanállal a vizes tenyerembe tettem gombócokat és kilapogattam. Fontos a vizes vagy olajos kéz,mert különben nagyon ragad a tészta.
Forró kókuszzsírban sütöttem.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése