2017. augusztus 29., kedd

Citromos túrótorta szülinapra


Ezt a tortát kérésre készítettem,két napja már csináltam hasonlót csak azt magamnak :))

Hozzávalók a piskótához 15 cm-es formához:

4 db M-es tojás
4 evőkanál ( 120 gr) kristálycukor
4 evőkanál ( 120 gr) zabpehelyliszt (csak az a gluténmentes amire rá is van írva) (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön. 15 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 15 cm es sütőpapírt és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35 -40 percig. Tűpróba!!!

Krém hozzávalók:

450 gr túró
200 gr mascarpone
2 dl habtejszín
1 csomag Dr Oetker habfixáló
50 gr porcukor
1 db bio citrom héja és leve (plusz 1 db a tetejére)
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix

A tejszínt felvertem a habfixálóval. A mascarponet a porcukorral és a zselatinnal kikevertem,majd hozzátettem a túrót,a citrom héját és levét,így is kevertem ,majd a felvert tejszínhabot óvatosan kevertem hozzá,ne törjön a hab.
A kihűlt piskótát 3 felé vágtam és megtöltöttem a krémmel.A tetejére nem kell.

Tetejére és az oldalára krém:

2 dl habtejszín
1 csomag Dr Oetker habfixáló
50 gr mascarpone
A tejszínt felvertem a habfixálóval és hozzákevertem a mascarponét.Ezzel kentem a torta oldalát és tetejét valamint hagytam díszíteni is.
Hűtjük.

Díszítéshez olvasztottam Tibi étcsokit (nem sokat),habzsákba tettem és nagyon pici lyukat vágtam rá mert csak így lehet szépen végigfolyatni a torta oldalán.Citrommal és a maradék krémmel díszítettem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése