2018. január 23., kedd

Kenyér Zellei Tündi módra


Lehetőséget kaptam kipróbálni a Zellei Tündi gluténmentes csökkentett szénhidrát tartalmú lisztjét. Mivel még nem használtam ezt a lisztet így első körön a csomagoláson lévő receptet használtam.
Az elkészítésben változtattam egy kicsit (lentebb írom majd).
A tészta gyorsan összeállt,nem lágy,simán kézzel formázható,nem ragad a kézhez. Illatában érezni a kókuszliszt illatát.

Hozzávalók:

200 gr Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
1 teáskanál szárított élesztő (2 gr)
1 teáskanál sütőpor (2 gr)
3 gr Himalája só
1 kávéskanál fruktóz (2 gr)
10 gr kókuszzsír
240 gr kéz meleg víz

A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük elkeverjük, majd hozzáadjuk a zsírt és a vizet. Gyors mozdulatokkal elkeverjük,gyorsan megszívja magát a liszt és kézzel formázható lesz.
Sütőpapírozott tepsibe tettem,bevagdostam és 50 fokos sütőbe tettem keleszteni,először 30 percre,de az idő lejárta után láttam,hogy ráfér még egy fél óra így összességében 60 percet kelesztettem.
Ezután megkentem a tetejét kókuszzsírral és vissza tettem a már 210 fokra felmelegített sütőbe 25 percre alsó-felső sütésen. 25 perc után visszavettem a hőfokot és 190 fokon további 20 percet sült. Reménykedtem,hogy nem marad nyers a belseje,de nem lett az.

A megsült kenyér tömörebb mint általában szokott lenni. Ízre finom,érezni benne a kókuszlisztet.
IR betegeknek és fogyókúrázóknak kiváló lehet a kevés ch tartalma miatt.

Vágódeszka:cbshop










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése