2018. január 18., csütörtök

Sajtos rúd


A sajtos rúd vagy más néven "hülyesajtos" avagy Marika sajtosa (én neveztem el így mert annyira finom ,hogy hülyesajtosnak hívom) )) többeknek ismerős lehet,sokszor sütöttem már sokféle lisztből,de rizslisztből most először és ráadásul barna rizslisztből,de nem mertem csak rizslisztet használni hanem tettem hozzá 1/4 rész Orgran gluténpótlót. Nagyon finom lett és nem esett atomjaira a rizsliszt miatt.

Hozzávalók:

150 gr barna rizsliszt (Innen:egészségmarket)
50 gr Orgran gluténpótló (Innen:egészségmarket)
125 gr vaj vagy margarin
100 gr natúr joghurt vagy 12 % os tejföl (most ez utóbbi volt nekem)
100 gr trappista sajt + a tetejére kb 50 gr
10 gr Himalája só (Innen:egészségmarket)

A tetejére szükség lesz még tejfölre vagy joghurtra a kenéshez.

A tészta hozzávalóit jól összegyúrtam,rizslisztezett szilikon nyújtólapra tettem majd kinyújtottam 1cm vastagra. Derelyevágóval felvágtam, tepsibe tettem,lekentem joghurttal (tejföllel) és megszórtam sajttal,majd előmelegített 180 fokos sütőbe tettem alsó felső sütésre és kb 25 percet sütöttem :)
Vigyázat gyorsan fogy :))
Ebből az adagból a tepsiben látható mennyiség plusz 8 db lett (az másik tepsiben). Kb egy óra alatt megvolt mindennel együtt.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése