2018. november 4., vasárnap

Szülinapi torta csokis mascarponés krémmel


Most nagyon csokis tortát kellett csinálnom,egy csoki imádó srácnak :))

Hozzávalók a piskótához,18 cm-es tortaformához:

4 L-es tojás
4 evőkanál ( 120 gr) cukor
4 evőkanál ( 120 gr) rizsliszt (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.
18 cm-es formába öntöttem,melynek aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 3 felé vágjuk.

Krém hozzávalók:

750 gr mascarpone
100 gr 70%-os olvasztott étcsoki (1 evőkanál kókuszzsírral olvasztottam fel mikróban)
75 gr porcukor

A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük az olvasztott,de nem meleg csokit.
Valamennyi krémet tettem félre a díszítéshez a többit kétfelé vettem a és megtöltöttem a lapokat.

Vajkrém a torta kenéséhez:

100 gr teavaj
100 gr porcukor
20 gr olvasztott csoki

Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét.HŰTJÜK.

Díszítéshez:
Félretett krém, olvasztott csoki, kinder tojás, kinder choco fresh, kinder maxi csokoládé, habcsók stb...







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése