2018. november 4., vasárnap
Szülinapi torta csokis mascarponés krémmel
Most nagyon csokis tortát kellett csinálnom,egy csoki imádó srácnak :))
Hozzávalók a piskótához,18 cm-es tortaformához:
4 L-es tojás
4 evőkanál ( 120 gr) cukor
4 evőkanál ( 120 gr) rizsliszt (innen:egészségmarket)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.
18 cm-es formába öntöttem,melynek aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 3 felé vágjuk.
Krém hozzávalók:
750 gr mascarpone
100 gr 70%-os olvasztott étcsoki (1 evőkanál kókuszzsírral olvasztottam fel mikróban)
75 gr porcukor
A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük az olvasztott,de nem meleg csokit.
Valamennyi krémet tettem félre a díszítéshez a többit kétfelé vettem a és megtöltöttem a lapokat.
Vajkrém a torta kenéséhez:
100 gr teavaj
100 gr porcukor
20 gr olvasztott csoki
Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét.HŰTJÜK.
Díszítéshez:
Félretett krém, olvasztott csoki, kinder tojás, kinder choco fresh, kinder maxi csokoládé, habcsók stb...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése