2018. november 28., szerda

Diós kifli


Na ilyet sem csináltam még soha, pedig nem bonyolult, sőt nagyon nagyon egyszerű.
A recept Marikától származik,én eredetileg egy másik receptet néztem ki,mikor Marika mondta, hogy ő már csinált, na mondom jó lesz akkor az is nekem ugyanis gőzöm nem volt melyik lenne az ideális recept,mert még nem csináltam soha,és annyiféle variációt láttam a neten,nem tudtam dönteni így ráböktem az elsőre,de végülis ezt csináltam és nem csalódtam,mert nagyon finom lett. Marika azt mondta tuti lesz,hittem is neki,joggal :))
Hál istennek nem esik atomjaira nem porhanyós,nem lehet belefulladni :))
Én csak a lisztet változtattam meg, ja és a margarint.
Tej-, és tojásmentes is!
Én így készítettem:

Hozzávalók a tésztához:

200 gr Doves farm önkelesztő sütiliszt (innen:egészségmarket)
100 gr darált dió
80 gr porcukor
100 gr tejmentes vénusz margarin (zöld színű)
1 db Bio citrom reszelt héja
1 kávéskanál vanília aroma

A hozzávalókat jól összegyúrjuk,eleinte morzsálódós ,olyan mintha össze sem akarna állni a tészta,de nem szabad hozzá adni semmi plusz zsiradékot,mert össze fog állni jól. Ha lágy lenne a tészta (nekem nem volt az) akkor lehet hűteni egy ideig.
Golyókat formáztam a tenyerembe majd a két kezem között kifliket sodortam,sütőpapíros tepsibe tettem és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percet sütöttem alsó felső sütésen.Nekem elég volt a 15 perc,sőt majdnem meg is égett :)) de nyilván ez is sütőfüggő. Szép arany színe legyen.
Még melegen megforgatjuk vaníliacukros porcukorban.
Isteni finom :)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése