2019. május 3., péntek
Ballagási torta
Ballagásra készítettem erdei gyümölcsös mascarpones krémmel :)
2 db 5 tojásos piskótát csináltam (tehát 10 tojásból)
Hozzávalók egy piskótához ,26 cm-es formához:
Piskóta: (2 db ilyet sütöttem)
5 db M-es tojás
150 gr kristálycukor
80 gr rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
80 gr Doves farm sütiliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a leszitált liszteket óvatosan,hogy a hab ne törjön. 26 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 26 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk így lesz 4 lap.
Krém:
1000 gr Mascarpone
150 gr porcukor
750 gr erdei gyümölcs (fagyasztottat vettem és azt olvasztottam ki)
50 gr habtejszín (nem kell felverni)
A mascarponet kikeverjük a porcukorral. A gyümölcsöt óvatosan beleforgatjuk,jó kis masszív krémet kapunk, ha nagyon sűrű lenne, akkor kevés folyékony tejszínnel lehet lazítani. 3 felé vesszük a krémet és megtöltjük a tortát.Hűtjük
Vajkrém körbekenni és díszíteni:
350 gr teavaj
350 gr porcukor
Ételfesték
Habosra keverni. Megkenjük a torta oldalát és tetejét. Hűtjük.
Díszíteni: gyümölcsök,maradék vajkrém, cukorgyöngy... stb
Címkék:
ballagás,
desszert,
doves farm,
édes,
erdei gyümölcs,
mascarpone,
piskóta,
rizsliszt,
torta,
ünnep
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése