2019. április 28., vasárnap

Szülinapi torta oroszkrém töltelékkel


Keresztfiunk 3 éves szülinapjára készítettem,nagyon örült neki :) oroszkrém töltelékkel készült,de nem azt a hagyományos oroszkrém díszítést kapta :))

Hozzávalók a piskótához,két 22 cm-es tortaformához:

7 db L-es tojás
210 gr kristálycukor
110 gr rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
110 gr Doves farm sütiliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát kétfelé vettem és két 22 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt kettévágtam. Lesz 4 lapunk.

Krém:

10 db M-es tojás sárgája
1 liter tej
150 gr kristálycukor
1 teáskanál Dr Oetker vanília pasta
1 csomag vanília cukor
1 csomag bourbon vanília cukor
2 csomag Haas vaníliás pudingpor (80 gr), Dr Oetker is jó
6 dl habtejszín
3 csomag Dr Oetker habfixáló
200 gr mazsola
2 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
1 üveg rumaroma

Először a mazsolát áztassuk be vízbe ,melybe a rumaromát is bele tesszük. Épphogy ellepje. Jó ha több órát ázik.
A 10 db tojássárgáját csomómentesre keverjük a tejjel, cukorral, a háromféle vaníliával és a pudingporral. Felfőzzük. Hűlni hagyjuk. Ha esetleg csomós lenne hűtés után,akkor botmixerrel szépen el lehet dolgozni és selymes krémet kapunk.
Míg hűl a krém addig a habtejszínt verjük fel a habfixálóval.
Ha kihűlt a pudingos krém keverjük hozzá a két csomag zselatin fixet egyesével apránként,majd óvatosan a tejszínhabot.Valószínű, hogy a krém még lágy lesz (nekem az volt) ,de hűtőbe téve a zselatin kifejti a hatását és keményedni fog.
Háromfelé vettem a krémet és megtöltöttem a lapokat,de úgy hogy piskóta-krém-mazsola majd ismételjük. Tetején piskóta legyen. Én másnapig hűlni hagytam a hűtőben.
Ez a torta nem egy gyors elkészítésű,legalábbis nekem nem volt az :)))

Díszítéshez:

200 gr teavaj
200 gr porcukor
ételfesték
Habosra keverni, körbekenjük a tortát, tetejét is, hűtjük majd a maradék krémmel díszítjük a tortát.

Szükség lesz még gyümölcsökre,kinder csokira, kinder choco freshre, kinder tojásra, kinder schoko bonsra, cukorgyöngyre stb stb...







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése