2020. február 13., csütörtök

Nutellás torta


Hozzávalók a piskótához,16 cm-es tortaformához:

4 db M-es tojás
120 gr kristálycukor
60 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
60 gr Alfa mix liszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.
16 cm-es formába öntöttem,melynek aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.

Krém:

500 gr mascarpone
400 gr Nutella
1/2 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix

Kikeverjük a krémet. 4 egyforma részre osztjuk,a három adagból megtöltjük a tortát a negyedik adaggal körbekenjük és ami marad még krém azzal díszítjük.

Díszítéshez:

Fehér csoki, gyümölcsök, cukorgyöngy, kis üveges nutella stb...
Több fehér csokit olvasztottam meg,ami maradt a csurgatás után azt kis csoki szilikon formába tettem,és dermedés után azt is felhasználtam díszítéshez.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése