2020. október 22., csütörtök

Csokis meggyes torta


 

Egy volt kolléganőm kérésére készítettem ezt a tortát. Nem volt semmilyen alkalom,szimplán csak vendégei voltak 😀

Hozzávalók a piskótához,20 cm-es formához:

6 db M-es tojás
180 gr kristálycukor
90 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
90 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 20 cm-es formába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 20 cm-es sütőpapírt, előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.
 
Csokis meggyes krém:

750 gr mascarpone
200 gr 70%-os olvasztott étcsoki (1 evőkanál kókuszzsírral olvasztottam fel mikróban)
120 gr porcukor
450 gr magozott meggy

A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük az olvasztott, de nem meleg csokit.Ha ez megvan akkor már csak fakanállal keverjük bele a meggyet.
Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.
 
Vajkrém:

200 gr teavaj
200 gr porcukor
Habosra keverjük. Körbe kenjük a tortát és ismét hűtjük.
 
Smartflex velvet burkolómasszával burkoltam.De lehet fondanttal is.
A virág selyemvirág,nem én készítettem.
 
 
 
 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése