Úgy látszik rá kell állnom a kagyló és sellő uszony gyártásra,mert most nagyon menő lett ez a fajta torta 😂😁
Hozzávalók a piskótához,22 cm-es formához:
8 db M-es tojás
240 gr kristálycukor
120 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
120 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk így lesz 4 lap.
240 gr kristálycukor
120 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
120 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk így lesz 4 lap.
Krém:
750 gr eper
1000 gr Mascarpone
120 gr porcukor
2 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
8 lap zselatin (Lidls Belbake márka)
Az epret krumplinyomóval kicsit összenyomkodtam,nem nagyon csak, hogy engedjen egy kis levet (nem akartam plusz vizet tenni hozzá,mert így is lágy a krém) és fel tettem főni, nem kell sokáig,csak épphogy felforrjon. Ekkor levettem a tűzről és kb 15 perc várakozás után beletettem a 8 lap zselatint amit előtte a csomagoláson lévő utasítás szerint vízben áztattam 5 percig.Addig keverjük,míg fel nem olvad a zselatin.
A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd ha az eper kihűlt, akkor a kettőt összekeverjük, hozzáadjuk a két csomag expressz zselatin fixet, lágy lesz még a krém ezért hűtjük.Hűtőben meg fog dermedni.
3 felé vesszük a krémet. Megtöltjük a tortát.
Én tortagyűrűben állítottam össze a tortát,mert így nem folyt ki a krém.Hűtöttem pár órát,ekkorra nagyon jól megdermedt a krém a tortában és jól lehetett burkolni.
750 gr eper
1000 gr Mascarpone
120 gr porcukor
2 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
8 lap zselatin (Lidls Belbake márka)
Az epret krumplinyomóval kicsit összenyomkodtam,nem nagyon csak, hogy engedjen egy kis levet (nem akartam plusz vizet tenni hozzá,mert így is lágy a krém) és fel tettem főni, nem kell sokáig,csak épphogy felforrjon. Ekkor levettem a tűzről és kb 15 perc várakozás után beletettem a 8 lap zselatint amit előtte a csomagoláson lévő utasítás szerint vízben áztattam 5 percig.Addig keverjük,míg fel nem olvad a zselatin.
A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd ha az eper kihűlt, akkor a kettőt összekeverjük, hozzáadjuk a két csomag expressz zselatin fixet, lágy lesz még a krém ezért hűtjük.Hűtőben meg fog dermedni.
3 felé vesszük a krémet. Megtöltjük a tortát.
Én tortagyűrűben állítottam össze a tortát,mert így nem folyt ki a krém.Hűtöttem pár órát,ekkorra nagyon jól megdermedt a krém a tortában és jól lehetett burkolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése