2015. december 17., csütörtök

Gesztenye kocka



A karácsonyhoz elmaradhatatlan a gesztenye,most sütemény formájában jelenik meg :)
A receptet Andinál találtam,és Il Pane di Anna süteményliszttel készítettem el ugyanúgy,ahogyan az eredeti receptben van csak a lisztet cseréltem le. Nagyon finom sütemény :)

Hozzávalók:

A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
10 dkg olvasztott margarin
6 evőkanál Il Pane di Anna süteményliszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál keserű kakaópor

A krémhez:
1 cs. vanília ízű pudingpor (Haas,Dr Oetker)
3 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
50 dkg gesztenyemassza (ami a Lidlben van az Gluténmentes)
2 evőkanál rum (nálam rumaroma volt)

A tetejére:
kb. 8 dl habtejszín 4 csomag Dr Oetker habfixálóval felverve
díszítésnek kakaópor­

Elkészítés:

A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

Egy kb. 35* 25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a piskóta tésztát,majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.(Tűpróba)

A pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A puha margarint gépi habverővel a maradék porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot is, és keverjük simára. Rummal ízesíthetjük.
Összeállítás : A krémet egyenletesen a tésztára kenjük, a felvert tejszínhabot a tetejére tesszük, és kakaóporral díszíthetjük. Minimum pár órát állni hagyjuk állni a hűtőben.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése