2018. február 28., szerda

Pudingos-túrós csiga


Pár napja találtam ezt a receptet és annyira megtetszett,hogy el is készítettem élesztő és tojás nélkül :) volt is itthon minden hozzávaló.Persze módosítottam a recepten :) Én Orgran pizza és süteménylisztet használtam, így élesztőmentes is,mert ehhez a liszthez nem kell élesztő,így gyorsan elkészíthető,mert nem kell keleszteni.
Van egy jó kis receptem, amit általában a kelt sütik készítéséhez használok.Telitalálat volt ez a sütemény, mert nagyon finom lett.

Hozzávalók:

Tésztához:

300 gr Orgran pizza és süteményliszt (innen:egészségmarket)
50 gr puha (nem folyós) vaj
50 gr cukor
180 gr meleg tej

Töltelékhez:

250 gr túró
3 dl tej
1 csomag főzős vaníliás pudingpor (Haas-t használtam) 
1 cs vanília cukor
1 db bio citrom reszelt héja
30 gr frissen facsart citromlé (ez nem volt a receptben,de nagyon jó volt bele, mert lazította a tölteléket és sokkal finomabb lett így)
100 gr cukor
2 marék mazsola

Tetejére:

Kb 1 evőkanál baracklekvárt keverjünk el egy kevés vízzel és ezzel kenjük meg a csigák tetejét (természetesen lehet tojással is)

A liszthez tettem a cukrot majd elkevertem és hozzáöntöttem a tejet és a vajat. Robotgép dagasztóspirállal kikevertem. Hagytam a tálban pihenni kb 10 percet ,addig előkészítettem a szilikonlapot, a nyújtót és a krémet is elkészítettem. Ez alatt az idő alatt nagyon sokat nőtt a tészta (képen).
A töltelékhez a pudingot főzzük meg a tejben a cukorral és a vanília cukorral. Még melegen keverjük bele a túrót ,mazsolát , citromhéját és a levét. Ha nedvesebb a túró akkor nem biztos ,hogy kell bele az összes citromlé. Nehogy folyós legyen. Nekem Lidls tégelyes túró volt. (A pudingot érdemes a tészta elkészítése előtt megfőzni és amikor pihen a tészta akkor már csak összekeverjük a töltelék hozzávalóit)
Olajozott szilikonlapra borítottam a tésztát és kinyújtottam kb fél cm vastag téglalap alakra. Megkentem a langyos pudingos túrós töltelékkel. Hosszabb oldalánál fogva feltekertem,és cérnával kb 2 cm-es darabokat vágtam belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.A tetejét baracklekvárral kentem és 180 fokos sütőben alsó-felső sütésen 35 percet sült.
Ha kihűlt akkor porcukorral szórjuk meg.
Érdemes kipróbálni,mert nagyon finom :)
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése