2018. augusztus 18., szombat

Vaníliás tejmentes torta


Szülinapra készítettem glutén-,és tejmentesen :)

Hozzávalók a piskótához 25 cm-es formához:

3 db 3 tojásos piskótát csináltam (tehát 9 tojásból)

Piskóta: (3 db ilyet sütöttem)

3 db M-es tojás
3 evőkanál ( 90 gr) kristálycukor
3 evőkanál ( 90 gr) rizsliszt (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön. 25 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 25 cm es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 20-25 percig. Tűpróba!!!

Krém hozzávalók:

3 csomag Haas vaníliás pudingpor
9 dl Mandulatej
50 gr kristálycukor
2 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
0,5 liter Meggle decor (Csak az a Meggle tejmentes amelyiken rajta van a decor felirat)
1 csomag bourbon vaníliás cukor

A Meggle decort felvertem.Hamar kész van.
A mandulatejben megfőztem a pudingot a cukorral és a vanília cukorral. Ha kihűlt akkor hozzá kevertem a meggle decort és a zselatin fixet.
Kétfelé vettem a krémet,megtöltöttem a piskótákat.A tetejére nem kell.

Vajkrém a torta kenéséhez a fondant alá:

200 gr Vénusz sütőmargarin
200 gr porcukor
Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét.HŰTJÜK.

Fondanttal burkoljuk.
Cukorcsipkét ebből a porból készítettem.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése