2018. augusztus 20., hétfő

Erdei gyümölcsös mascarpones torta


Most használtam először ehető cukorlapot a torta díszítéséhez, melyet Ancsi torta fotó-tól rendeltem :) ez gluténmentes :)
Egy 20 éves hölgynek készítettem :)

Hozzávalók a piskótához 25 cm-es formához:

3 db 3 tojásos piskótát csináltam (tehát 9 tojásból)

Piskóta: (3 db ilyet sütöttem)

3 db M-es tojás
3 evőkanál ( 90 gr) kristálycukor
3 evőkanál ( 90 gr) rizsliszt (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön. 25 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 25 cm es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 20-25 percig. Tűpróba!!!

Krém hozzávalók:

750 gr mascarpone
750 gr fagyasztott erdei gyümölcs (ezt szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni)
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
1 dl tejszín
200 gr porcukor

A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük a gyümölcsöket,tettem még hozzá folyékony tejszínt és egy csomag zselatin fixet.
Kétfelé vettem a krémet és megtöltöttem a lapokat.
Tetejét és oldalát vajkrémmel vontam be.

Vajkrém a torta kenéséhez a fondant alá:

200 gr teavaj
200 gr porcukor
Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét.HŰTJÜK.

Fondanttal burkoljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése