2018. augusztus 3., péntek
Túrós citromos mascarpones torta
Glutén-, és laktózmentesen készítettem szülinapra.
Hozzávalók a piskótához,18 cm-es tortaformához:
4 L-es tojás
4 evőkanál ( 120 gr) kristálycukor
4 evőkanál ( 120 gr) rizsliszt (innen:egészségmarket)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.
18 cm-es formába öntöttem,melynek aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 3 felé vágjuk.
Krém:
350 gr laktózmentes mascarpone
500 gr laktózmentes túró
100 gr porcukor
1 csomag Dr Oetker zselatin fix
45 gr frissen facsart cirtomlé
1 Bio citrom reszelt héja
A mascarponét kikevertem a porcukorral,majd hozzákevertem a többi hozzávalót.
Megtöltöttem a piskóta lapokat.A tetejére nem kell krém, oda majd vajkrém megy.
HŰTJÜK.
Vajkrém a torta oldalának és tetejének kenéséhez:
100 gr laktózmentes teavaj
100 gr porcukor
Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét,hűtjük.
Díszítéshez kakaós krém:
10 gr keserű kakaópor
30 gr cukor
150 gr laktózmentes mascaarpone
Magas kakaótartalmú étcsokit olvasztunk pici olajjal és azzal díszítjük a torta tetejét és az oldalára csurgatunk habzsákból, amin nagyon pici lyuk van,mert csak akkor lesz szép a csoki csurgása.. Hűtjük kicsit,nem teljesen, mert akkor megköt a tetején a csoki és a gyümölcsök lepereghetnek. Díszítjük tetszőleges gyümölccsel,cukorgyönggyel stb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése