Egy kisfiú szülinapi bulijára készült,aki nem lisztérzékeny, de a meghívott gyerekek között volt aki az,így Ő is ehetett finom tortát :)
Hozzávalók a piskótához 25 cm-es formához:
3 db 3 tojásos piskótát csináltam (tehát 9 tojásból)
Piskóta: (3 db ilyet sütöttem)
3 db M-es tojás
3 evőkanál ( 90 gr) kristálycukor
3 evőkanál ( 90 gr) rizsliszt (innen:egészségmarket)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön. 25 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 25 cm es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 20-25 percig. Tűpróba!!!
Krém hozzávalók:
750 gr mascarpone
750 gr fagyasztott erdei gyümölcs (ezt szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni)
200 gr porcukor
A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük a gyümölcsöket.
Kétfelé vettem a krémet és megtöltöttem a lapokat.
Tetejét és oldalát vajkrémmel vontam be.
Vajkrém a torta kenéséhez:
200 gr teavaj
200 gr porcukor
Ételfesték
Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét.HŰTJÜK.
Magas kakaótartalmú étcsokit olvasztunk pici olajjal és azzal díszítjük,az oldalára és a tetejére csurgatunk habzsákból, amin nagyon pici lyuk van,mert csak akkor lesz szép a csoki csurgása. Hűtjük. Díszítjük tetszőleges gyümölccsel,cukorgyönggyel,csokival a maradék vajkrémmel stb...
Kaptam képet,bár nem túl jó minőség,de látszik milyen sok krém van benne :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése