2018. szeptember 8., szombat

Nutellás mascarpones torta névnapra


Hozzávalók a piskótához,18 cm-es tortaformához:

4 L-es tojás
4 evőkanál ( 120 gr) kristálycukor
4 evőkanál ( 120 gr) rizsliszt (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.
18 cm-es formába öntöttem,melynek aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 3 felé vágjuk.

Krém:

500 gr mascarpone
400 gr nutella
1 csomag Dr Oetker zselatin fix
2 dl tejszín
1 csomag Dr Oetker habfixáló

A tejszínt felvertem a habfixálóval. A mascarponét kikevertem a Nutellával majd hozzákevertem a zselatin fixet majd óvatosan a felvert tejszínt.
Valamennyi krémet vettem ki a díszítéshez,majd a többit ketté vettem és megtöltöttem a piskóta lapokat.A tetejére nem kell krém, oda majd vajkrém megy.
HŰTJÜK.

Vajkrém a torta oldalának és tetejének kenéséhez:

100 gr teavaj
100 gr porcukor
5 gr kakaópor
Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét,hűtjük.

Magas kakaótartalmú étcsokit olvasztunk pici olajjal és azzal díszítjük,az oldalára csurgatunk habzsákból, amin nagyon pici lyuk van,mert csak akkor lesz szép a csoki csurgása. Hűtjük. Díszítjük tetszőleges gyümölccsel,cukorgyönggyel,a félre tett krémmel stb...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése