2020. január 17., péntek

Mancs őrjárat torta epres töltelékkel


Hozzávalók a piskótához,két 22 cm-es tortaformához:

7 db M-es tojás
210 gr kristálycukor
105 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
105 gr Alfa mix liszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Kétfelé vettem a masszát és két 22 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük mindkettőt kb 25-30 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 2 felé vágjuk mindkettőt így lesz 4 lapunk.

Krém:

800 gr eper
0,5 dl víz
750 gr Mascarpone
100 gr porcukor
1 cs Lucullus étkezési zselatin
2 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix

Az epret a vízben felfőzzük,az eper fog engedni levet. Ha felforrt és már-már kezd szét főni az eper, akkor levesszük a tűzről,hagyjuk hűlni kb 15 percet majd hozzákeverjük az étkezési zselatint.Azért ekkor,mert azt nem szabad főzni/forralni. Botmixerrel pürésíthetjük is.
A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd ha az eper kihűlt, akkor a kettőt összekeverjük,hozzáadjuk a két csomag zselatin fixet, lágy lesz még a krém ezért hűtjük.
3 felé vesszük a krémet.
Én tortagyűrűben állítottam össze a tortát,mert így nem folyt ki a krém.Hűtöttem pár órát,ekkorra nagyon jól megdermedt a krém a tortában.

Vajkrém a fondant alá:

250 gr teavaj
250 gr porcukor
Habosra keverjük. Megkenjük a kihűtött torta oldalát és tetejét. Ismét hűtjük.
Ebből a krémből fog maradni,azt zöld ételfestékkel színezzük és az lesz a "fű".

Fondanttal burkoljuk,díszítjük.
Az ehető papírt rendeltem hozzá.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése