2020. január 26., vasárnap
Nutellás torta
Hozzávalók a piskótához,16 cm-es tortaformához:
4 db M-es tojás
120 gr kristálycukor
60 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
60 gr Alfa mix liszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.
16 cm-es formába öntöttem,melynek aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.
Krém:
500 gr mascarpone
400 gr Nutella
1/2 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
Kikeverjük a krémet. 4 egyforma részre osztjuk,a három adagból megtöltjük a tortát a negyedik adaggal körbekenjük és ami marad még krém azzal díszítjük.
Díszítéshez:
Fehér csoki, gyümölcsök, cukorgyöngy, kinder csoki, kis üveges nutella stb...
Több fehér csokit olvasztottam meg,ami maradt a csurgatás után azt kis csoki szilikon formába tettem,és dermedés után azt is felhasználtam díszítéshez.
Címkék:
alfa mix,
barna rizsliszt,
desszert,
édes,
fehér csoki,
gyümölcs,
mascarpone,
nutella,
piskóta,
torta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése