2020. november 17., kedd

Mákos tejszínes fehér csokis mascarpones szülinapi torta


 
Az egyik ismerősöm a férjét szerette volna meglepni ezzel a szülinapi tortával :)
 
Hozzávalók a piskótához ,20 cm-es formához:

6 db M-es tojás
180 gr kristálycukor
75 gr rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
75 gr Schar mix B  kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)
55 gr darált mák

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt és a mák keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 20 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 20 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 40-45 percig. Tűpróba!!!
Ha megsült és kihűl a piskóta,akkor négyfelé vágjuk.
 
Krém:
 
750 gr mascarpone
400 gr habtejszín
200 gr Bourbon fehér csoki (Lidlből J.D.Gross márka)
20 gr kókuszzsír
100 gr darált mák
100 gr porcukor (elég 50 gr is mivel a fehér csoki is édes,de most nagyon édes tortát kértek)

A fehér csokit olvasszuk fel a kókuszzsírral (lehet étolaj is).
A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzáadjuk a habtejszínt (folyékony állapotban) jól kikeverjük robotgéppel és ha már kemény a krém, akkor jöhet az olvasztott, de nem meleg csoki lassan csurgatva.Végül a mákot is hozzáforgatjuk. Isteni finom krémet kapunk.
Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.
 
Vajkrém a burkoláshoz:

250 gr teavaj
250 gr porcukor

Habosra keverni. Megkenjük a torta oldalát és tetejét. Hűtjük.Egy kevés vajkrémbe tettem fekete ételfestéket és hanyagul kentem a torta oldalára belőle.

A szerszámokat szilikon formába készítettem smartflex flower masszából.Ehető ezüstporral festettem, melyet egy kevés színtelen aromába kevertem el.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése