A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Krém:
3 csomag Haas vaníliás pudingpor
1 liter tej
100 gr kristálycukor
500 gr Mascarpone
2 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
A pudingot megfőztem a tejben a kristálycukorral, hűtöttem. A
mascarponét kikevertem a bourbon vaníliás cukorral,a zselatin fixszel, majd hozzákevertem a
kihűlt pudingot. Ha a kihűlt puding csomós lenne, akkor vagy
késes aprítóban vagy botmixerrel lehet rajta segíteni és akkor nagyon
szép krém lesz belőle.Én botmixerrel csináltam,mert nagyon csomós és
kemény volt, és ezután kevertem a mascarponéval össze. Ha lágy lenne a
kész krém, akkor tegyük hűtőbe,míg jó állaga
nem lesz.
Megtöltöttem a piskóta lapokat.
HŰTJÜK.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése