A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát 16 cm-es formába öntöttem,melynek az aljára vágtam egy 16 cm-es sütőpapírt,az oldalára nem kell, és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 40 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 3 felé vágjuk.
Eper zselé:
A 75 gr hideg vízbe belekevertem a zselatint és hagytam duzzadni. Addig az epret ,a 100 gr vizet és a cukrot fel tettem főni,nem kell sokáig épp csak megfonnyadjon. Levettem a tűzről és kb 15 perc múlva hozzákevertem a megduzzadt zselatint.Két db folpackkal bélelt kis tálkába öntöttem szét a zselét és hűtőbe tettem dermedni. A tálka átmérője kisebb legyen mint a torta forma átmérője.
Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét.HŰTJÜK.
Tejcsokival csurgattam le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése