2018. július 7., szombat

Tiramisu torta cukor és laktózmentesen



3 db 3 tojásos piskótát sütöttem.Tehát 9 tojásból összesen.

Hozzávalók 1 piskótához 25 cm-es formához:

3 db M-es tojás
90 gr eritrit (innen:egészségmarket)
100 gr barna rizsliszt (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként az eritrit,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön. 25 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 25 cm es sütőpapírt és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!

Krém:

1 kg laktózmentes Mascarpone
8 dl habtejszín (vagy Hulala növényi tejszín)
30 gr (igen ilyen kevés) Szafi négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
4 csomag habfixáló (csak akkor kell ha nem Hulalával készül mert ahhoz nem kell)
kb 2 dl laktózmentes tej
1 üveg rumaroma
Nescafé vagy főzött kávé
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix

A tejszínhabot keményre verjük a habfixálóval.
A mascarponet a zselatinnal és az édesítővel kikeverjük ,majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. 3 felé vesszük a krémet ,de az egyik több legyen mint a másik kettő ,mert ebből lesz a tetején és az oldalán a díszítés.
A meleg tejet a kávéval és a rumaromával elkeverjük,ezzel meglocsoljuk az egyik piskóta lapot.Megkenjük a krém harmadával,majd megint piskótát teszünk rá és ismét meglocsoljuk kávéval majd megint egy adag krémmel kenjük.A harmadik lapot is rátesszük,ezt is meglocsoljuk a kávéval,de ne nagyon mert elázik a piskóta.A harmadik adag krémmel (ez volt a több krém) megkenjük a torta oldalát ,majd a tetejére is kenünk,de nem vastagon,a maradék krémet habzsákba tesszük és mintákat nyomunk a tetejére.Hűtjük.Kakaóporral szórjuk meg.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése