2018. július 22., vasárnap
Csokis mascarpones torta
Szülinapra készítettem :)
Hozzávalók egy piskótához,22 cm-es tortaformához:
6 L-es tojás
6 evőkanál ( 180 gr) kristálycukor
6 evőkanál ( 180 gr) rizsliszt szitálva (innen:egészségmarket)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.
22 cm-es formába öntöttem,melynek aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!
Krém:
750 gr Mascarpone
100 gr porcukor
2 dl habtejszín
1 csomag Dr Oetker habfixáló
1 csomag Dr Oetker zselatin fix
150 gr 70%-os étcsoki
A tejszínt felvertem a habfixálóval.A mascarponét kikevertem a porcukorral,a zselatin fixxel és az olvasztott,de nem meleg csokival.Ha ez megvan akkor óvatosan beleforgattam a felvert tejszínhabot.Hűtjük kicsit,hogy kenhető legyen.
Megtöltöttem a piskóta lapokat. A tetejére nem kell krém.
Vajkrémmel kenjük a tetejét és az oldalát.
HŰTJÜK.
Vajkrém a torta kenéséhez a fondant alá:
200 gr teavaj
200 gr porcukor
Habosra keverni.
Fondant:
Egy tortás csopiból van a recept.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése