2018. július 16., hétfő
Tejszínes mascarpones torta
Hozzávalók a piskótához,18 cm-es tortaformához:
4 L-es tojás
4 evőkanál ( 120 gr) kristálycukor
4 evőkanál ( 120 gr) rizsliszt (innen:egészségmarket)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.
18 cm-es formába öntöttem,melynek aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 3 felé vágjuk.
Krém:
250 gr Mascarpone
50 gr porcukor
1 csomag Dr Oetker habfixáló
2 dl habtejszín
A tejszínt felvertem a habfixálóval.A mascarponét kikevertem a porcukorral,majd hozzákevertem a felvert tejszínt.
Megtöltöttem a piskóta lapokat.A tetejére nem kell krém, oda majd vajkrém megy.
HŰTJÜK.
Vajkrém a torta oldalának és tetejének kenéséhez:
100 gr teavaj
100 gr porcukor
Pici rózsaszín vagy piros ételfesték
Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét,hűtjük.
Magas kakaótartalmú étcsokit olvasztunk pici olajjal és azzal díszítjük a torta tetejét és az oldalára csurgatunk habzsákból, amin nagyon pici lyuk van,mert csak akkor lesz szép a csoki csurgása.. Hűtjük kicsit,nem teljesen, mert akkor megköt a tetején a csoki és a gyümölcsök lepereghetnek. Díszítjük tetszőleges gyümölccsel,cukorgyönggyel stb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése