Névnapra készítettem,párom anyukájának a névnapjára :)
Hozzávalók a piskótához,20 cm-es formához:
6 L-es tojás
6 evőkanál ( 180 gr) kristálycukor
3 evőkanál ( 90 gr) barna rizsliszt (innen:egészségmarket)
3 evőkanál (90 gr) zabpehelyliszt (Innen:egészségmarket)
A tojásfehérjét felverjük keményre majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.
20 cm átmérőjű formába tesszük úgy hogy az aljára vágtam egy kerek lapot sütőpapírból majd beleöntöttem a tésztát és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Krém:
750 gr Mascarpone
2 dl habtejszín (nem Hulala,én nem szeretem a növényi tejszínt)
1 csomag Dr Oetker habfixáló
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
400 gr Nutella
A mascarponet a Nutellával habosra keverni.
A habtejszínt a habfixálóval keményre felverni.
A mascarpones krémhez keverjük a Zselatin fixet végül a felvert tejszínt,de itt már a robotgép legalacsonyabb fokozatával kevertem kb 1 percig,ne nagyon törjön a hab.
A torta körbekenéséhez:
150 gr vaj
140 gr porcukor
10 gr keserű kakaópor.
Habosra kikeverni és ezzel kenjük körbe a tortát (oldala és teteje)
A piskótát 3 felé vágtam,a krémet is 3 felé vettem.Megtöltöttem a lapokat és a harmadik adag krémmel pedig félre tettem,mert ezzel lesz díszítve a torta a tetején és az alján.
Körbekentem a vajas krémmel,hűtöttem.
Az oldalára olvasztottam étcsokit és habzsákba téve pici lyukat vágtam rá és rácsurgattam a torta oldalára,hűtőbe tettem dermedni, majd csak azután díszítettem a tetejét amikor a csoki megdermedt.
Díszítéshez habcsókokat is sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése