Hozzávalók:
Bagett 1.
10 dkg Farmo LP Low protein liszt
15 dkg Schar mix it! universal liszt
15 gr burgonyapehely
1/2 cs szárított élesztő (vagy 12 gr friss)
1 tk cukor
1 tk só
2 ek olaj
250 ml meleg víz
A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük (az élesztőt is,nem kell futtatni) majd az olajat és a vizet is hozzákeverjük és a kézi habverő dagasztó spiráljával jól kikeverjük.
Ezután olajos vagy vizes kézzel kifliket formázunk a kezeink között.A tészta lágy és ragadós,azért kell olajozni vagy vizezni.
Formába tesszük.Nekem nincs bagett formám ezért készítettem.
Papírtörlő gurigát hosszában ketté vágtam,alufóliával körbetekertem majd egy darab sütőpapírt tettem bele,és így helyeztem bele a tésztát.Azért kell formába sütni ,mert egyébként ellapulna,szétterülne a tészta mert lágy,így megtartja a formáját.
Kelesztettem 1 órát kb,olajjal kentem majd 180 fokos előmelegített sütőben 40 percet sütöttem.
Nagyon finom,puha kifli lett belőle.Tökéletes hot-dognak :)
Bagett 2.
11 dkg Farmo LP Low protein liszt
11 dkg Schar mix it! universal liszt
4 dkg Beiker liszt
4 dkg Schar brot mix dunkel liszt
15 gr burgonyapehely
1/2 cs szárított élesztő (vagy 12 gr friss)
1 tk cukor
1 tk só
2 ek olaj
300 ml meleg víz
Bagett 3.
15 dkg Farmo LP Low protein liszt
10 dkg Schar mix it! universal liszt
1 dkg útifűmaghéj
1/2 cs szárított élesztő (vagy 12 gr friss)
1 tk cukor
1 tk só
2 ek olaj (20 gr)
250 ml meleg víz
gyönyörűek Betti :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, kedves vagy :)
Törlés