2015. május 4., hétfő

Igazi kifli



Eddig ez a legfinomabb,legpuhább gluténmentes kifli amit ettem :) búzás feeling :)
A receptet a Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok Facebook csoportban Fülöp Rozi tette közkincsé :) Ha valaki tagja a csoportnak a receptet itt találja: https://www.facebook.com/groups/287045721344624/permalink/791343884248136/

Hozzávalók:
32 dkg liszt (13 dkg Nutri Free mix per pane,13 dkg Schär Mix B, 6 dkg Old Miller's vagy Beiker liszt)
5 gr só
10 g psyllium (útifűmaghéj őrlemény)
2,5 dkg friss élesztő (én egy csomag szárítottat tettem bele)
300 ml langyos víz
5 gr cukor
4 evőkanál kókuszzsír

Sóhab:
1 csapott ek só
2 ek liszt (fele rizsliszt fele kenyérliszt,nekem most Schar B volt)
4 ek víz
Kikeverni,és ezt csurgatni a félig sült kiflire.

A száraz hozzávalókat összekevertem,majd hozzátettem a zsírt és a kéz meleg vizet. Robotgép dagasztóspiráljával kb 5 percig dagasztottam, majd kókuszzsírral lekent szilikon nyúltólapra tettem és kb 45 cm átmérőjű körré nyújtottam. 8 cikkre vágtam,ebből négyet megkentem fokhagymás kókuszzsírral a másik négyet csak sima kókuszzsírral,ennek az utóbbinak a tetejére majd sóhab kerül.A szélesebb végénél kezdve feltekertem,kicsit hajlítottam rajta majd tepsibe tettem ,megkentem kókuszzsírral és szobahőmérsékletem kelesztettem kb másfél órát.Ezután ismét lekentem kókuszzsírral és 180 fokos sütőbe tettem 35 percre. 20 perc után arra a 4 db-ra ami nem fokhagymás arra sóhabot tettem majd vissza a sütőbe még 15 percre.Látni a színén ha jó,ez sütőfüggő.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése