Hozzávalók 6 db-hoz:
(A liszt össz. mennyisége a tápiókával együtt 25 dkg,tehát meg lehet csinálni más GM kenyérliszttel is,sőt én már csináltam csak Schar B liszttel is,ha nincs tápióka,akkor helyette liszt legyen)
15 dkg Nutri free mix per pane gluténmentes liszt
7 dkg Farmo LP Low protein gluténmentes liszt
3 dkg tápióka keményítő
5 gr só
5 gr só
5 gr cukor
3 ek. olaj
230 ml langyos víz
10 gr friss élesztő vagy fél csomag szárított
1 ek. burgonyapehely
3 ek. olaj
230 ml langyos víz
10 gr friss élesztő vagy fél csomag szárított
1 ek. burgonyapehely
Tetejére:
Kockázott bacon
Túró
Sajt
A vízben felfuttatom az élesztőt (a szárítottat nem kell), majd robotgéppel összeállítom a tésztát, végül az olajat is beledolgozom. Olajos kézzel 6 db zsemlét formázok a tésztából, meglapogatom a tetejét tepsibe teszem és pihentetem kb 30 percet.
Közben a bacont egy kicsit megpirítom.
Majd kis
mélyedést csinálok hosszában a tészta közepébe,megkenem olajjal,megszórom
baconnel,túróval,reszelt sajttal és pihentetem még kb 30 percet kb.(ez időjárástól függ,mert ha nagyon meleg van akkor hamarabb megkel.Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25
percig sütöm.
Egyéb hasonló recpetek:
Baconös papucs recept itt: http://pbetti30.blogspot.hu/2015/02/baconos-papucs.html
Virslis papucs recept itt: http://pbetti30.blogspot.hu/2014/11/virslis-papucs.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése