2015. június 28., vasárnap
Rizskoch meggymártással
Hozzávalók (20*25 cm-es tepsihez):
1 l tej
30 dkg rizs
csipet só
cukor ízlés szerint
1 vanília cukor
Ezt megfőzzük,hagyjuk kicsit hűlni.
5 tojás sárgáját 5 dkg vajjal vagy margarinnal 15 dkg porcukorral 1/2 teáskanál sütőporral kikeverjük.Hozzáadjuk a rizshez.
Az 5 tojásfehérjét habbá verjük majd ezt is hozzákeverni a rizshez.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük amíg szép aranysárga színe nem lesz :)
Meggymártás:
1 üveg magozott meggybefőttet levével együtt feltesszük főni,ha már forr akkor besűrítjük 1 ek keményítővel,amit előtte egy kevés vízben elkeverünk (én most tápióka keményítőt használtam). Ha sűrű lenne akkor vizet lehet még hozzá adni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Gratulalok!!hasznos finomsagok GM-nek is!! koszonjuk.
VálaszTörlés