Az ötletet egy kedves ismerősöm,Szabina adta :) Ezúttal is köszönöm neki :)
Nekem eszembe nem jutott volna így készíteni rántott húst,de ezek után szerintem csak így fogom.Egyrészt gyorsabban készen van,nem tocsog az olajban,nincs tele a lakás olaj szaggal és nem kell ott állni felette és forgatni :) ja és a lepergő prézli darabok nem égnek bele az olajba...
Csirkemellel próbálkoztam először mert ez hamarabb készen van mint a karaj és féltem ha esetleg nem sül át a mell akkor a karaj sem fog,de...átsült de még ám :) omlós húst kaptam.
Hozzávalók:
Csirkemell
Rizsliszt
Tojás
Prézli ( nekem most gluténmentes zsemlemorzsa,burgonyapehely és szezámmag keveréke volt,de van amikor a morzsa helyett pattogatott amarántot teszek)
Só
Fokhagyma granulátum (ez megy a prézlibe) de elhagyható
A húst (mellet) én úgy szoktam felszeletelni,hogy kettévágom majd a "fityegő" részét levágom aztán a maradékot hosszába ketté,így egy egész mellből lesz 6 szelet,sózzuk majd bepanírozzuk.
A tepsibe sütőpapírt teszünk,megolajozzuk szilikon ecset segítségével,a húsokat beletesszük majd a tetejüket lekenjük olajjal.
180 fokos sütőben kb 30-40 percet sütjük,néha nézzünk rá,mert nem egyformán sütnek a sütők.
Ha már szép a színe fordítsuk meg és süssük további kb 20 percig (itt már nem kell annyi idő mint először).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése