2015. július 17., péntek

Hot-dog



Régen sütöttem már így hot-dogot,hogy belesütöm a virslit a tésztába.Általában sütök bagettet és beleteszem a virslit.

Hozzávalók:

25 dkg Nutri free mix per pane liszt
5 dkg Farmo LP Low protein liszt
3 ek kókuszolaj (étolaj is jó)

1 cs Dr Oetker (Haas vagy Budafoki is jó) szárított élesztő vagy 25 gr friss
1 tk cukor

1 tk só
10 gr burgonyapehely
300 ml meleg víz

A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük (az élesztőt is,a szárítottat nem kell futtatni ) majd az olajat és a vizet is hozzákeverjük és a kézi habverő dagasztó spiráljával jól kikeverjük. Rizslisztezett szilikon lapra tesszük majd ide-oda görgetve minden oldalát belisztezzük,mert amúgy ragadna.Kinyújtjuk kb 0,5 cm-es téglalappá,akkora négyzetekre vágjuk, hogy a virsli elférjen benne,feltekerjük,oldalát lezárjuk.Tepsibe helyezzük őket és még kb fél-egy órát pihentetjük.Felvert egész tojással kenjük le és előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 percet süssük amíg szép színe nem lesz :)
Én most csináltam 2 db zsömlét is amire tettem sajtot 10 perccel a sütés megkezdése után :)
Ha nem csinálok zsömlét akkor 6 db hot-dog jön ki ebből az adagból.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése