2015. július 9., csütörtök

Pudingos csiga



Ezt a csuda finom és mutatós csiga receptet a Malena konyhája oldalon találtam,Ő glutén,tej és tojásmentesen csinálta,én tejet tettem bele :)
Eszméletlen finom puha csigákat kaptam :) köszönet érte :)

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg Nutri free mix per pane liszt
5 dkg Farmo LP Low protein liszt
2 ek kókuszolaj (étolaj is jó)

1/2 cs Dr Oetker szárított élesztő vagy 13 gr friss
2 ek cukor

1 vanília cukor
reszelt citromhéj
230 ml meleg tej

Pudinghoz:

1 csomag Dr Oetker vagy Haas vanília pudingpor
4 dl tej
3 ek cukor
Szokásos módon megfőzzük

Tetejére:

3 ek tej
1 tk vaj
Ezeket összemelegítjük

A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük (az élesztőt is,a szárítottat nem kell futtatni ) majd az olajat és a tejet is hozzákeverjük és a kézi habverő dagasztó spiráljával jól kikeverjük.Nem kell megijedni,mert elég lágy lesz a tészta,ilyennek kell lennie.
Rizslisztezett szilikon lapra tesszük majd ide-oda görgetve minden oldalát belisztezzük,mert amúgy ragadna.Lefedjük egy tállal majd kb egy órát kelesztjük.Ezután kinyújtjuk kb 0,5 cm-es téglalappá és megkenjük a langyos pudinggal.Hosszabbik oldalán feltekerjük és 8 egyenlő részre osztjuk.
22 cm-es kapcsos tortaformába alulra teszünk sütőpapírt és az oldalára is,de ezt később ki fogjuk venni.Belerakjuk a csigákat majd ismét egy órát pihentetjük.Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.A csigákat először 20 percig sütjük,majd meglocsoljuk a vajas tejjel majd ismét kb 13 percig sütjük majd levesszük az oldalát a tortaformának és még kb 7 percig sütjük.
Porcukorral tálaljuk.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése