A neve kicsit megtévesztő,nem sütemény :)
Angol egytálétel. A receptet Citromhabnál láttam,ugyanúgy készítettem csak dupla adaggal.Nagyon finom lett :)
Hozzávalók a raguhoz:
1 kg darált hús
2 db nagyobb sárgarépa
30 dkg zöldborsó
1 kis üveg Dawtona paradicsompüré
2 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
só
őrölt bors,pirospaprika,ételízesítő
1/2 kávéskanál szárított kakukkfű
A krumplipüréhez:
1 kg krumpli (tisztítva mérve)
2 dl tej
10 dkg vaj
só
A tetejére:
15 dkg reszelt sajt
A hozzávalókból ragut készítünk,majd egy jénai edénybe tesszük az aljára mindet,a krumplipürét is a szokásos módon elkészítjük és a ragu tetejére simítjuk, majd jól megszórjuk reszelt sajttal.180 fokos sütőben én kb fél órát sütöttem míg aranysárga színe lett.
Ez a kép már másnapos állapotban van,mert frissen esett össze tálalásnál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése