2015. augusztus 22., szombat
Töltött pizza
Már egy ideje tervezgettem,hogy elkészítem,töltött lángost is készítettem már,töltött korongokat is,akkor ezt miért is ne :)
Hozzávalók:
30 dkg Nutrifree mix per pane liszt
10 dkg Beiker liszt
10 dkg Farmo LP low protein liszt
2 ek (20 gr) burgonyapehely
500 ml meleg víz
1 cs szárított vagy 25 gr friss élesztő (én szárítottat használok mindig)
10 gr cukor
10 gr só
2 ek olaj
Tölteni:
Pizzakrém,sonka vagy tarja,paprika esetleg paradicsom,pirított bacon,sajt,kukorica ki mit szeretne.
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverem kanállal,a szárított élesztőt is,majd mehet hozzá a víz és az olaj.Robotgép dagasztóspiráljával jól kidagasztjuk a tésztát,kb 5 percig,majd olajozott (fontos hogy az legyen) szilikon lapra kb teniszlabda nagyságú golyókat teszünk és olajozott tenyerünkkel ellapogatjuk kb 1 cm vastagra,ezután az egyik oldalát kenjük pizzakrémmel,vagy tejföllel is lehet,és megpakoljuk minden jóval.Nekem tarja,paprika,pirított bacon és sajt volt.Majd a másik oldalát óvatosan ráhajtjuk és a széleit összenyomkodjuk.Lágy a tészta,folyamatos olajos kezet igényel mert különben ragadni fog.Ha kész akkor tepsibe tesszük.Ha mind meg van töltve akkor kb fél órát még pihentetjük a tésztákat,ezután sajttal szórjuk és előmelegített 200 fokos sütőben kb 25-30 percet sütjük.Én a sajt alá még tettem bacont,mert maradt meg.
Nekem ebből az adagból 7 db pizza lett,de jó nagyok :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nem is értem hol voltam eddig ? :) tízóraira kitűnő választás lesz!
VálaszTörlés:) örülök ha tetszik. Próbáld ki nagyon finom :)
Törlés