2017. február 3., péntek

Sajtos rúd 4 hozzávalóból


Pár hete mióta megismerkedtem ezzel a recepttel,sokszor készült már ilyen olyan formában :) Tegnap vettem egy formázót,azt szerettem volna kipróbálni.
Most dupla adagot készítettem,tudván hogy mennyire finom.
Készítettem már krékert és sajt formát is.

Hozzávalók:

300 gr hideg teavaj (most Rama margarint használtam)
300 gr Mester család házi kenyérliszt (innen:egészségmarket)
300 gr reszelt trappista sajt
2 db M-es tojás sárgája
Ha valakinek nem elég sós a tészta a sajttól akkor azt is lehet tenni bele.

A hozzávalókat összegyúrjuk,hűtőben pihentetjük fél-1 órát. Attól függ mennyire lágy. Most nem volt olyan lágy a tészta mint a Mester sütiliszttel.Rizslisztezett szilikon lapon kinyújtottam kb 5 mm vastagra és belenyomtam a formát,persze mind benne maradt a formában de ki lehetett nyomni ujjal,sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
180 fokon alsó felső sütésen 15 percet sütöttem,vigyázni kell meg ne égjen,mert keserű lesz a sajt miatt.Sütőfüggő tehát akár hamarabb is készen lehet,mint az eredeti receptben,vagy később :)
Most vastagabbra nyújtottam mint a múltkor,így 20 perc sütés kellett neki.Színén is látni ha jó.
Ha magokkal szórjuk meg akkor tojásfehérjével le kell kenni,hogy a magok rajta maradjanak.















3 megjegyzés:

  1. Tökmag és lenmag liszt keverékével készítettem, tetejére szezámmag került. Isteni finom így is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó örülök hogy más liszttel is működik:)

      Törlés
    2. De jó örülök hogy más liszttel is működik:)

      Törlés