2019. február 14., csütörtök

Évfordulós,Valentin napos torta erdei gyümölcsös krémmel


Hozzávalók a piskótához,15 cm-es tortaformához:

3 L-es tojás
90 gr kristálycukor
100 gr rizsliszt (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.
15 cm-es formába öntöttem,melynek aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 3 felé vágjuk.

Krém:

500 gr Mascarpone
50 gr porcukor
250 gr erdei gyümölcs (fagyasztottat vettem és azt olvasztottam ki)

A mascarponet kikeverjük a porcukorral. A gyümölcsöt óvatosan beleforgatjuk,jó kis masszív krémet kapunk, ha nagyon sűrű lenne, akkor kevés folyékony tejszínnel lehet lazítani. 2 felé vesszük a krémet és megtöltjük a tortát.A tetejére nem kell.

Vajkrém a torta kenéséhez a fondant alá:

130 gr teavaj
130 gr porcukor
Habosra keverni. Megkenjük a torta oldalát és tetejét. Hűtjük.

Fondanttal vagy burkoló masszával esetleg marcipánnal burkoljuk,díszítjük.
A fénykép ehető cukorlap.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése