2019. február 23., szombat
Citromkrémes szülinapi torta
Egy 75 éves hölgynek készítettem szülinapjára Glutén-, és tejmentesen.
Hozzávalók a piskótához,30*38 cm-es tepsihez:
10 db M-es tojás
300 gr kristálycukor
300 gr rizsliszt (innen:egészségmarket)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát egy 30*38 cm-es tepsibe öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt először függőlegesen kettévágtam, így kaptam két piskótát majd vízszintesen is kettévágtam mindkét piskótát így kaptam összesen 4 lapot.
Krém:
4 csomag Dr Oetker vaníliás pudingpor (4x40 gr)
1 liter rizstej
150 gr frissen facsart citromlé (kb 5 citrom leve,függ a nagyságától)
5 db bio citrom reszelt héja
10 db süssina édesítő tabletta (természetesen cukrot is lehet használni)
5 dl Meggle Decor (ez tejmentes készítmény hab készítéséhez)
2 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
A rizstejben megfőzzük a pudingporokat az édesítővel.
Ha kész és hűlt kb fél órát (ekkor már nem forró,de meleg) hozzákeverjük a citromlevét és héját. Ha csomós lenne ,akkor botmixerrel szépen selymesíteni lehet,én így csináltam,mivel ahogy hűl úgy keményedik a puding és darabos lesz.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A meggle decort verjük fel.
Keverjük össze a kihűlt pudinggal óvatosan,tegyünk hozzá 2 csomag expressz zselatin fixet.Hűtsük.
Vegyük 3 egyforma részre a krémet és töltsük be a tortalapokat,ismét hűtsük,legjobb egy egész éjszakán át.
Ha stabil a torta,megdermedt benne a krém,akkor kenjük körbe a vajkrémmel,ez azért kell,mert a fondant ehhez fog tapadni.
Vajkrém a fondant alá,a tortát körbekenni:
250 gr Vénusz vanília ízű sütőmargarin
250 gr porcukor
Kihabosítani
Burkoljuk fondanttal a tortát, ha megdermedt rajta a vajkrém.
A csipkét cukorcsipke porból készítettem.
A fénykép ehető cukorlap.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése