2019. április 17., szerda

Csokis mascarpones torta


Egy 82 éves hölgy szülinapjára készítettem,sárga rózsa a kedvence :)

Hozzávalók a piskótához ,18 cm-es formához:

5 db M-es tojás
150 gr kristálycukor
80 gr rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
80 gr Doves farm sütiliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a leszitált liszteket óvatosan,hogy a hab ne törjön. 18 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 18 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha kihűlt a piskóta,akkor háromfelé vágjuk.

Krém:

500 gr mascarpone
100 gr olvasztott 70 % étcsoki
10 gr kókuszzsír (a csokival együtt olvasztjuk fel)
50 gr porcukor

A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük az olvasztott, de nem meleg csokit.
Kétfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.

Vajkrém a fondant alá:

150 gr teavaj
150 gr porcukor
Kikeverjük és körbekenjük a torta oldalát és a tetejét. Hűtjük.

Fondanttal burkoljuk.

Díszítéshez svájci vajkrémet használtam:

1 db L-es tojás fehérje (37 g volt nekem)
125 gr teavaj
67 gr kristálycukor
Sárga és zöld ételfesték

Az elkészítése itt található:Tortaiskola ,viszont én nem azokkal az arányokkal dolgoztam,mint a videóban,de az elkészítési módja ugyanaz.

A cukorcsipkét az oldalára kész csipkeporból készítettem. Innen rendeltem.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése