Hozzávalók a piskótához,20 cm-es tortaformához:
6 db L-es tojás
180 gr kristálycukor
90 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
90 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát 20 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.
Krém:
500 gr mascarpone
1 konzerv (397 gr) sűrített tej
2 dl habtejszín
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
A sűrített tejet előző nap főzzük meg,úgy hogy a konzervet egy fazékba tesszük ,vízzel felengedjük,hogy lepje el a konzervet és 4 órán keresztül főzzük.Nem bontjuk fel csak másnap vagy ha kihűlt.
A mascarponet kikeverjük robotgéppel a folyékony (nem kell felverni) tejszínnel,majd a kihűlt karamellt is hozzákeverjük, ha lágy lenne a krém lehet tenni bele expressz zselatin fixet.Én tettem bele ,mert utazott a torta és nem akartam kockáztatni,hogy szétcsússzon.
Három részre osztottam a krémet és megtöltöttem a lapokat,hűtjük.
Vajkrém:
200 gr teavaj
200 gr porcukor
Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét.HŰTJÜK. Vajkrém fog maradni,azzal díszítettem torta tetejét. A virágok és a fű készült belőle.
Fondanttal burkoltam és díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése