2020. május 18., hétfő
Csokis torta szülinapra
Egyik férfi kollégám szülinapjára készítettem.
Piskóta:
5 db L-es tojás
150 gr kristálycukor
75 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
75 gr Nutri free mix per dolci süteményliszt (innen:Diszkont diéta)
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 18 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 18 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!!
Ha megsült és kihűlt a piskóta,akkor négyfelé vágjuk.
Krém:
500 gr mascarpone
125 gr olvasztott 70 %-os étcsoki
1 evőkanál (10 gr) kókuszzsír (csokival együtt olvasztjuk fel)
100 gr porcukor
2 dl habtejszín (folyékonyan kell,nem felverve)
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzáadjuk a habtejszínt (folyékony állapotban) jól kikeverjük robotgéppel és ha már kemény a krém, akkor jöhet az olvasztott, de nem meleg csoki lassan csurgatva.Ha lágy lenne a krém,akkor mehet bele zselatin fix.
Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.
Vajkrém a tortát körbekenni:
125 gr teavaj
115 gr porcukor
10 gr holland kakaópor
Habosra keverni. Megkenjük a torta oldalát és tetejét.Ha marad meg vajkrém,azt a díszítéshez felhasználhatjuk.Hűtjük.
Címkék:
barna rizsliszt,
csokis,
desszert,
édes,
étcsoki,
gyümölcs,
mascarpone,
Nutri free mix per dolci,
piskóta,
szülinap,
torta,
ünnep
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése