2020. május 18., hétfő

Csokis torta szülinapra


Egyik férfi kollégám szülinapjára készítettem.

Piskóta:

5 db L-es tojás
150 gr kristálycukor
75 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
75 gr Nutri free mix per dolci süteményliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 18 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 18 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!!
Ha megsült és kihűlt a piskóta,akkor négyfelé vágjuk.

Krém:

500 gr mascarpone
125 gr olvasztott 70 %-os étcsoki
1 evőkanál (10 gr) kókuszzsír (csokival együtt olvasztjuk fel)
100 gr porcukor
2 dl habtejszín (folyékonyan kell,nem felverve)
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix

A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzáadjuk a habtejszínt (folyékony állapotban) jól kikeverjük robotgéppel és ha már kemény a krém, akkor jöhet az olvasztott, de nem meleg csoki lassan csurgatva.Ha lágy lenne a krém,akkor mehet bele zselatin fix.
Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.

Vajkrém a tortát körbekenni:

125 gr teavaj
115 gr porcukor
10 gr holland kakaópor

Habosra keverni. Megkenjük a torta oldalát és tetejét.Ha marad meg vajkrém,azt a díszítéshez felhasználhatjuk.Hűtjük.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése